عواملی که باعث سیاه شدن مغز گردو میشه عبارتند از عوامل محیطی مثل ( آبیاری و رطوبت و دما و.) ، بلاید گردو ، رقم گردو ، تغذیه ، زمان برداشت ، نحوه خشک کردن و بیماری که توی این مقاله به بررسی بعضی از اونا میپردازیم.
بعضی از ارقام درخت گردو زودرس هستند. یعنی وقتی گردو از حالت ژله ای به حالت سفید تبدیل میشه این مرحله در گرم ترین ماه های فصل تابستان اتفاق میفته و باعث سیاه شدن مغز گردو ها میشه. شما برای حل این مشکل میتونید از رقم گردوی چندلر که دیررس هستند استفاده کنید.
دمایی که درخت گردو مناسبه بین بازه ی 27 تا 38 درجه سانتیگراد هست و اگر دما از این مقدار بیشتر بره باعث سیاه شدگی مغز گردو ها میشه. هنگامی که دما از 38 درجه بالاتر بره ما میتونیم با آبیاری مناسب تنش گرمایی که درخت تحمل میکنه رو کاهش بدیم و ضرر و زیان درخت رو کاهش بدیم.
تغذیه و کود دهی درخت نیز میتونه در این عامل تاثیرگذار باشه. چال کود لازم برای درخت گردو که مخلوطی از کود دامی و شیمیایی هستند رو باید طوری حفر کنیم که یک سوم درخت در چال کود ها قرار بگیره.
بیشتر کشاورزان دیده شده برای جلوگیری از حمله کلاغ ها و حیوانات دیگر محصول گردو را زودتر از موعد برداشت می کنند. شما باید گردو رو در زمانی که پوسته سبز اون ترک میخوره و کمی باز میشه برداشت کنید. این کار باعث میشه وزن خشک محصول هنگام برداشت بیشتر باشه.
خشک کردن گردو باید در مکانی که نور خورشید مستقیما به گردو ها نمیتابه و گردو ها توی سایه باید خشک بشن. تابش مستقیم نور خورشید به گردو ها ممکنه باعث سوختگی گردو بشه و مرغوبیت خودشو از دست بده. شما حتی میتونید برای خشک کردن گردو از دستگاه های خشک کنندگی استفاده کنید تا با این مشکل روبرو نشوید.
درباره این سایت